Бизнесмени от Комунига дариха носии на местното читалище

Бизнесмените Себахтин Юзеир и Рушен Рашид, родом от най-голямото чернооченско село Комунига, дариха 20 броя народни носии на местното Народно читалище „Никола Й. Вапцаров 1957“.
Така децата самодейци от село Комунига вече разполагат с ново подходящо сценично облекло за пресъздаване на народните обичаи и традиции при изявите си, каза председателят на читалищното настоятелство Фатмегюл Исмаил. Тя отправи искрената си благодарност към дарителите, че са реализирали една тяхна мечта.
Новите носии са стилизирани с богати цветове, с много мотиви, елементи и части, които носят характерните белези на местния фолклор.
Съвсем скоро е обновен и салонът на читалището, за което благодарим на община Черноочене. Имаме по-добри условия за подготовка и реализиране на културни мероприятия, каза председателят на читалището Фатмегюл Исмаил.
Намерението им било с новите носии в навечерието на Рамазан Байрам да организират фолклорна програма в салона, но поради извънредната епидемична обстановка честването е отменено.
Надяваме се всичко да отмине и за Курбан Байрам да сме още по-подготвени и да покажем нашите таланти, подчерта Фатмегюл Исмаил.
Исмет ИСМАИЛ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.