Джейхан Ибрямов: ДПС ще се яви на изборите с програма за ускорено икономическо развитие

ДПС ще се яви на изборите с програма за ускорено икономическо развитие, заяви в предаването „Плюс – минус“ по Нова телевизия депутатът от ДПС Джейхан Ибрямов.
„ДПС е политическа партия, а всяка политическа партия се стреми да участва във властта“, посочи той.
Според депутата от ДПС правителството трябва да направи анализ на ситуацията, да отговори на въпроса какво правим в задаващата се политическа криза, как подпомагаме най-засегнатите от нея.
Според Ибрамов при обсъждането на законопроекта за намаляване на ДДС за ресторантьорството в пленарната зала днес е имало напрежение. Той посочи, че председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова, която се обяви против промяна на ДДС-ставката, не е била в пленарната зала. Появил се е сериозен дебат. „Когато се внасят такива изменения, трябва да се направи ясен и точен анализ“, категоричен е той.
Запитан къде е Движението в напрежението „Горанов – Борисов“ и „ГЕРБ – Обединени патриоти“ покрай промените в ДДС, Ибрямов посочи, че този въпрос трябва да бъде отнесен към тях. И добави: „Ние от ДПС в политически клюки не участваме! Кризата, която сполетя света, показа следното – пандемията установи, че голяма част от политическите системи не са готови за последствията на кризата. Ако правителството се справи и ограничи пандемията, следва по-важният въпрос – как то ще се справи с икономическата криза. Основната цел на всички партии сега трябва да бъде насочена към излизане от кризата“.
„В момента са невъзможни партийни коалиции“, категоричен е депутатът от ДПС. Той подчерта, че Движението за права и свободи насочва всичките си предложения в полза на избирателите.
Ако в момента политическите партии не съумеят да намерят начин да преодолеят кризата, ще се създадат нови движения и организации. ДПС не ги е страх от нов политически субект, ще се явим на избори с програмата си, а българският избирател ще направи своя избор“, обяви Ибрямов. Той съобщи, че при първа възможност ще бъдат проведени и вътрешнопартийни избори.
От ДПС не са подкрепили проекта на мнозинството за 9% ДДС за туризма, защото са имали свой законопроект – за по-ниска ставка на ДДС за детските стоки и храни. „Това щеше да има по-голям антикризисен  ефект“, убеден е депутатът.
Джейхан Ибрямов сподели притесненията в ДПС, че, ако не се подпомогнат най-засегнатите от кризата, може да се стигне до възникване на нови политически субекти и раздробен следващ парламент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.