Ръководството на Дома на културата в Кърджали поздрави изявените културни дейци за 24 май

С редица инициативи Общински център за култура и младежки дейности (Дом на културата) в Кърджали посреща Деня на българската просвета, култура и славянска писменост.

В навечерието на празника бивши директори и изявени местни културни дейци на институцията, оставили своя почерк в историята на културния живот на нашия град, бяха приятно изненадани от новото ръководство на центъра. В знак на уважение и благодарност за активната им дейност през годините – Васил Василев, Тамара Димитрова, почетния гражданин на гр. Кърджали Петър Филипов, Стефка Филипова, Радост Попова, Иванка Духова, Димитър Илиев и Цонка Точева получиха кошници с цветя и поздравителни адреси.

Обръщението, лично адресирано от инж. Марияна Ликова – директор на центъра, гласи: „От мое име и от името на целия екип на Общински  център за култура и младежки дейности, приемете нашите поздравления  и искрена признателност за всеотдайния Ви труд. Направихте така, че  духовността и културата да заемат своето почетно място в дните на всеки кърджалиец. Вие оставихте следа, която ние помним и ценим не само днес. Поклон пред професионализма Ви!“ .

Навръх празника в интернет пространството ще бъде публикуван клип под надслов „Няма творчество без любов към хората“, в който участват представители на всички школи към центъра. С него показват, че продължават да творят и съхраняват богатото наследство в тази емблематична за града ни институция.

Музикантите, артистите, хореографите и преподавателите в школите на Общински център за култура и младежки дейности поздравяват кърджалийската общественост с празника 24-ти май  и пожелават въпреки сложните  времена, в които живеем, да продължим да се извисяваме заедно,  творейки с любов и живеейки с култура!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *