СЗО бие тревога: Бразилия е новият епицентър на COVID-19

Южна Америка се превърна в новия епицентър на пандемията от коронавирус. Това заяви изпълнителният директор за извънредни ситуации на Световната здравна организация (СЗО) д-р Майкъл Райън, предаде БНР.
Д-р Райън уточни, че Бразилия е най-засегната в момента от епидемията. Той коментира и използването на хидроксихлорохин за лечение на COVID-19 в страната, като заяви: „Настоящите указания за хидроксихлорохин не подкрепят широкото му използване за лечение на Covid-19 до приключване на клиничните изпитания“.
Бразилия одобри използването на хидроксихлорохин за лечение, след като южноамериканската държава се превърна в трета най-тежко засегнатата страна от пандемията.
Президентът на САЩ Доналд Тръмп многократко похвали лекарството. Бразилия се нарежда след САЩ и Русия по брой на регистрирани случаи.
В Бразилия има над 312 000 заболели от коронавирус, а смъртните случаи са 20 112.  Други южноамерикански държави, силно засегнати от пандемията, включват Перу с над 108 000 случая и Чили с над 61 000 регистрирани случаи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.