Турция иска да привлече повече туристи чрез общи пакети с България и Гърция

Целим да увеличим движението на туристи чрез общи пакети с България и Гърция, когато сухопътните и морските граници са отворени, заяви по-рано турският министър на културата и туризма Мехмед Нури Ерсой при среща с представителите на бизнеса в Измир.

Министър Ерсой не е дал подробности за какви точно пакети става дума.
През юни месец може да бъде подновен въздушният транспорт между страните след подписване на двустранни протоколи, е заявил по време на телефонни разговори с българския, германския, гръцкия и румънския си колега турският министър на културата и туризма. Очаква се постепенно начало на международните полети в средата на юни. Той също така ги е информирал, че ситуацията в Турция с коронавируса се нормализира.
Съвместна кампания за представяне на Егейско море, така че да бъдат привлечени чуждестранни туристи, обсъдиха в телефонен разговор през миналата седмица гръцкият и турският министър на туризма Харис Теохарис и Мехмед Нури Ерсой.
Турският министър на културата и туризма е провел срещи в Анкара с посланиците на редица страни, от които в Турция пристигат множество туристи, сред които Великобритания, Германия, Холандия, Чехия и Швеция.

Източник: КРОСС

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *