Учениците в Дрангово празнуват 24 май онлайн

Основно училище „Васил Левски” в Дрангово посвети дните от 11 до 24 май на книгата и словото. Заради извънредната епидемична обстановка, породена от коронавируса тази година Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, бе празнуван онлайн. Всички прояви  посветени на него са публикувани на фейсбук страницата на училището. Заснети са видеоклипове на ученици, които четат текстове,  рецитират стихове, изпълняват песни и отправят поздравление.

Проведе се конкурс за рисунка, посветен на Деня на славянската писменост. Най-добрите творби могат да се видят във Фейсбук.  Победител е Кристиян Хатибов  от трети клас, на второ място е Митко Зефиров от първи клас и на трето Десислава Петрова и Симона Митева от трети клас.

Петокласничката Сиана Димитрова представя своето съчинение „Език свещен на моите деди”.

Максим Черкезов от четвърти клас написа  стихотворението „Солунските братя”, а петокласничката Деница Драганова „Учителко любима”.

Учениците подготвиха и рецитал, който може  да се гледа във Фейсбук страницата на училището. Директорът на учебното заведения Мирослава Ликова поздрави учениците и колегите си и родителите по случай празника във

Фейсбук.
Продължавайте да превръщате всеки ден в нашето училище в празник на жадните детски очи. Нека неугасващият творчески дух и желание за знание ни водят напред към нови успехи!

Няма нищо по красиво от високия дух и нищо по-силно от знанието! Нека не стихва жаждата ни за знания и духовно извисяване, се казва в обръщението.

Валери НЕДЯЛКОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *