Хасково пуска безплатен интернет в паркове и площади

Община Хасково приключи успешно изпълнението на проект по програмата „WiFi4EU – насърчаване на интернет свързаността в местните общности“, финансиран от Европейската Комисия.

Жителите и гостите на града вече могат да използват предимствата на безплатния безжичен интернет в 13 точки за достъп в следните зони на покритие: площад „Свобода“, площад „Общински“, площад „Атлантически“, детски парк пред Галерия „Форум“; парк „Ямача“ зад Монумент „Света Богородица“; лесопарк „Кенана“ в района на детските съоръжения след Паметника на победата; парк „Градска градина“; парк до Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ и квартал. „Бадема“ – междублоково пространство между бл. 6, бл. 8 и бл. 10.

Зоните са определени така, че да предоставят услугата на места, посещавани от максимален брой хора, казаха от местната управа.

При избор на безжичната мрежа WiFi4EU от мобилното устройство потребителят трябва да потвърди достъпа чрез заредената страница, за да се свърже успешно.

Всички точки за достъп отговарят на изискванията на Европейската комисия за скорост и достъпност.

Осигуреният високоскоростен интернет на обществени места дава възможност за бърза връзка при извършване на дистанционна работа, за информиране и онлайн обучение, както и за общуване с близките хора, които се намират на далечно разстояние. Ползването на интернет със свободен достъп е важно условие за повишаване на цифровата грамотност.

1 отговор

  1. Анонимен каза:

    Бих искал час по-скоро това да се случи и в Кърджали!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!