В община Кирково подготвят детските градини за 1 юни

Със заповед на кмета на общината Шинаси Сюлейман детските градини в община Кирково ще отворят врати за посещения на деца на 1 юни. Утре се очаква да стане ясно колко деца ще се завърнат след като повече от два месеца прекараха по домовете си заради извънредното положение в страната, породено от коронавируса. Родителите, които желаят децата им да посещават детските градини трябва да върнат попълнени декларации за информирано съгласие, че решението да възстановят посещението на децата им в детските градини и детските ясли е изцяло тяхно, както и да спазват правилата за противоепидемичен контрол.

Учителите и помощния персонал усилено подготвят сградите на детските градини за осигуряване на безопасна и здравословна среда за децата. Извършва се основна дезинфекция, прибрани са плюшените играчки, чистят се дворовете и детските площадки, защото при хубаво време децата ще прекарват повече часове на открито. Осигурени са необходимите предпазни средства за персонала, както и дезинфектанти.

В община Кирково има тринадесет детски градини. Вероятно една част от тях няма да възстановят дейността си на 1 юни заради недостатъчно деца.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *