vay trả góp vpbank trả góp 0 shinhan bank ocb mobile banking làm thẻ citibank tặng vali tỷ giá indovina opsiyonlamak thẻ tín dụng tốt nhất đầu tư tiền vào đâu

Рицари на словото от Езиковата гимназия с поредни завоевания на литературната сцена

 

Десетокласничките Мария Тонева и Ниляй Шериф от Езиковата гимназия „Христо Ботев“ – Кърджали спечелиха поредното национално признание за своя белетристичен и поетически талант. Чрез магията на словото и умението да пътешестват в света на въображението, двете девойки впечатлиха журито на Националния литературен конкурс „Неразказани истории на един ловец на приключения”. Инициативата е дело на организаторите на XXII Национален фестивал на детската книга в България.

В конкурса  участват деца и юноши на възраст от 7 до 18 години, а
всеки участник има право да представи до две литературни творби – разказ, приказка или стихотворение, специално създадени за конкурса. Мария Тонева  печели трето място при най-големите участници в раздел поезия, а Ниляй Шериф – поощрителна награда в раздел проза.

Ниляй Шериф

Постиженията и на двете момичета са очаквани. През годините на обучение в ЕГ „Христо Ботев“ те развиват своя талант, участвайки в множество състезания  и конкурси по български език и литература. За миналата година, наред с богатата колекция от награди, Ниляй Шериф спечели и стипендия за талантливи ученици от община Кърджали за своите изключителни постижения. Мария също има сериозни постижения на национални литературни конкурси.

И двете момичета участват в различни извънкласни форми на работа, но особено приятни са заниманията им в клуб „Публична реч“ с ръководител Надежда Карагьозова, където се проявяват и като журналисти. Запомнящи са срещите и работата им с екипа на „Общинско радио Кърджали“ и редакционната колегия на вестник „Нов живот“. Мария и Ниляй са познати на кърджалийската общественост с писането на статии, репортажи, есета и стихотворения, както и с участието в радио предавания и издаването на училищния вестник „Будилник“. Тези занимания  им дават опита, самочувствието и увереността, че словото е сила, която е повод за още много успехи.

2 коментара

  1. Ее каза:

    Поздравления за нашите млади таланти и г-жа Карагьозова! Честити награди.

  2. Някой си там каза:

    По начина, по който се показва статията, аз виждам един рицар на словото, а втория някъде се губи и трудът му се омаловажава. За пореден път…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!