В Златоград организират кампания за разделно събиране на непотребна битова техника, Кърджали да вземе опит

Кампания за разделно събиране на излязло от употреба електронно и електрическо оборудване и негодни батерии и акумулатори организира община Златоград със съдействието на „РУДОМЕТ ГРУП” ЕООД. В периода от  1 до 5 юни жителите на общината могат  да се освободим от непотребните отоплителни, готварски и микровълнови печки, бойлери, перални, телевизори, хладилници, фризери, компютри, принтери, клавиатури, ютии, сешоари, тонколони и други подобни електрически и електронни уреди, както и негодни батерии и акумулатори, като ги предадат безвъзмездно за рециклиране.
Целта на кампанията е предотвратяване нерегламентираното изхвърляне на излезлите от употреба електрически и електронни уреди в съдовете за битови отпадъци (контейнери и кофи), натрупването им около тях и в околностите извън населените места.

Община Кърджали може да почерпи опит от община Златоград. Не е известно в Кърджали да се провеждат такива кампании. Затова хората се принуждават да  изхвърлят непотребната битова техника в контейнерите и около тях. Клошарите това дебнат, минават, трошат ги, прибират това, което им трябва, останалото разпиляват около съдовете за боклук.

Нов живот

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *