Детските градини в община Кирково са готови да посрещнат децата на 1 юни

Всички детски градини в община Кирково са напълно готови да отворят врати на 1 юни за посещения на деца.  Това стана ясно днес след среща на заместник-кмета на общината Валентина Димитрова с директорите на детските градини. Както „Нов живот” писа със заповед на кмета на общината Шинаси Сюлейман на директорите бе наредено  да извършат предварително необходимите санитарно-хигиенни дейности, както и да създадат и  въведат организация на работа, която да съответства на указаните от Министерството на здравеопазването, Министерството на образованието и науката и други държавни органи мерки за организиране на дейностите в детските градини  след възстановяване на прима на деца.

Макар, че детските градини се отварят за посещение от всички деца,  в настоящата ситуация единствената  сигурна и безопасна среда с гарантирана физическа дистанция е домашната, затова е препоръчително децата, за които има възможност да се грижи възрастен, а останат в къщи, се казва в съобщение на общината във връзка с отварянето на детските градини, които близо три месеца останаха затворени заради пандемията от коронавируса.

Всички помещения в детските градини ще бъдат дезинфекцирани най-малко четири пъти дневно. Играчките ще бъдат почиствани най-малко два пъти. Ежедневно ще бъдат дезинфекцирани и детските площадки. Всяка сутрин здравословното състояние на  децата  ще се проверява от медицинския персонал в детските гради.

Нов живот

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *