НИМХ: Най-много количества валежи са измерени към 15.00 ч. в Кърджали, Карнобат и Шабла

Най-много количества валежи са измерени към 15.00 ч. в Кърджали, Карнобат и Шабла. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Там са измерени 2 л/ кв.м. В София количествата валежи към 15.00 ч. са 1 л/ кв.м.

Юни ще започне с дъжд и хладно време. Това каза за предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“ синоптикът от Националния институт по метеорология и хидрология Марияна Попова.

„Ще завършим май и ще започнем юни с доста хладно за периода време. Температурите са доста ниски. По най-високите части на планините вали и сняг. До преди 10 дни имахме и слани по високите полета на Западна България, което макар че се е случвало и други години, не е чак толкова характерно. Така че до средата на десетдневието, до около 4-5 юни ни очаква сравнително хладен период с чести валежи. Само на места те ще бъдат временно по-интензивни. След това условията за валежи ще останат доста дълго време, поне до средата на юни, дори и до 20-ти“, обясни тя.

Марияна Попова каза още, че между 5 и 7 юни температурите ще се повишат и ще станат близки до обичайните, но предупреди, че динамиката на времето ще продължи доста дълго време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *