Цветя и поклонение пред паметта на дългогодишния учител и поет Али Дурмуш

Днес се навършват 80 години от рождението и 3 години от кончината на дългогодишния учител, поет, писател и общественик от Ардино Али Дурмуш, когото приятелите наричаха с любов и уважение Кумали. В знак на почит към паметта му ръководството на общината, начело с кмета инж. Изет Шабан и председателя на Общинския съвет Сезгин Байрям, поднесе цветя и се поклони на гроба му. На поклонението присъстваха още синът на Али Дурмуш – журналистът Илхан Андай, общественици.

Али Шевкет Дурмуш е роден на 29 май 1940 година в ардинското село Ненково. Завършва Педагогическото училище в Кърджали и задочно Турска филология в Софийския университет (1973), с втора специалност Български език и литература. Бил е учител в Бял извор и гимназията в Ардино.

Още от началото на своята педагогическа дейност Али Дурмуш изпраща кореспонденции на местни, регионални и централни вестници и списания (предимно на турски език). Той е първият председател на Общинския съвет в Ардино след демократичните промени.Автор е на няколко книги със стихове, разкази и епиграми на български и турски език.

Покланяме се с почит пред паметта му!
Гюнер ШЮКРИ

 

1 Отговор

  1. Назми Мюмюн каза:

    Беше образец за хуманизъм и правда! Дълбок поклон пред паметта му!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *