Фахри Идриз:Туризмът е бизнес,който не може да се реализира онлайн, в Кърджалийско ще трябват 2 години за възстановяването

Туризмът е бизнес, който не може да се реализира онлайн. Може да си направите резервация онлайн, но не може да изживеете контакта с културните забележителности и с атракциите онлайн. Затова туризмът е силно повлиян от страховете и емоциите на хората. За възстановяването му в региона ще са нужни поне 2 години. Това сподели за Кърджали бг вести председателят на Асоциацията по туризъм „Перперикон” д-р Фахри Идриз. Той направи уговорката, че възстановяване на бизнеса може да има само тогава, когато няма втора вълна от пандемията от коронавирус. Фахри Идриз посочи, че в резултат от пандемията най-силно са засегнати ресторантьорският и хотелиерският бизнес. Много ресторанти сега ще отворят, но то ще е само за да затворят завинаги, прогнозира председателят на Асоциацията.
За да се възстанови туризмът в Родопите, трябва да сме икономически патриоти. Трябва тази година да не почиваме в чужбина, а да изберем културните забележителности, атракциите и чистия въздух на Родопа планина, призовава д-р Идриз. Той е категоричен, че тук рискът от заразяване с коронавирус е по-малък, отколкото в съседните Турция и Гърция.
Георги КУЛОВ

1 отговор

  1. Anonimen каза:

    Рецептата на експерта:Бъдете патриоти и изберете Родопите. Почивай те си на чист въздух и покосете планинските забележителности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.