Кърджали се очертава като ново огнище с 12 случая на К-19, регистрирани са 93 заразени за денонощието

Както вече БЛИЦ съобщи бройката мина 3 000, новите заболели са цели 93. Има и една жертва.
От информацията личи, че заразените са най-много в София и има ново огнище в Кърджали с 12 болни.
От изследваните през изминалото денонощие 2640 проби 93 са с положителен резултат. Това показва Националната информационна система.
Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Бургас – 1; Видин – 1; Габрово – 1; Добрич – 1; Кърджали – 12; Ловеч – 3; Пазарджик – 2; Плевен – 4; Пловдив – 2; Разград – 2; Сливен – 9; Смолян – 2; София – 2; София (столица) – 33; Стара Загора – 1; Хасково – 4; Шумен – 11; Ямбол – 2.
У нас към момента са потвърдени общо 3086 случая на новия коронавирус, от които активни са 1230. Излекуваните лица, при които е бил констатиран COVID-19, са 1688. 24 от тях са регистрирани през последното денонощие.
204 са пациентите с доказана коронавирусна инфекция, които са настанени в лечебни заведения за болнична помощ.
От тях 15 се намират в интензивни отделения и клиники.   311 са медицинските служители с потвърден COVID-19 според Националната информационна система.
За последните 24 часа са установени пет нови случая в Нова Загора и Плевен.
Починалите лица, при които е бил доказан новият коронавирус, са 168. Последният смъртен случай е на мъж на 88 г. с хронично бъбречно и сърдечно заболяване.
Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семейството и близките на починалия мъж.

9 коментара

 1. Цанко каза:

  Къде са 12-те случая,в града или……?

 2. Аааа каза:

  Изгоряхме като слама !

 3. Лейлаа каза:

  Еми ще има, като се отворят границите така ще стане, да идват туристите да идватт, за да печели Бойко няколко лева, ние гражданите ма българия преживяваме последствията,никой не мисли за своите граждани, на ден идват 3 автобуса от турция напълно пълни, да продължават така, пак след няколно дена ще кажат че да се приберем вкъщи, да слагаме маски, да не излизаме, тъкмно на хората малко по малко тръгна бизнеса, сега да затворим пак всичко да чакаме, еми тогава както другите държави, и бойко да пусне помощи..

 4. Теодор каза:

  Да е жива и здрава лекарката от пирогов . Това е човек с голям „потенциал“ и безотговорно поведение ,аман от прости „лекари“- сега не заслужава ли да и вземат дипломата и да не практикува тази професия никога.
  Един шофьор като направи нарушение го наказват и си понася наказанието ,трябва и тая мухла да си понесе наказанието.

 5. Сабиха каза:

  А от нормален грип колко заболели има?

 6. И. М. каза:

  Защо е тази злоба към носителите на вируса? Просто трябва да се пазим и да сме с добър имунитет… Заразените също да се отнасят отговорно. Какъв е смисълът да си говорим със злоба и да линчуваме с думи? Никой не знае какво ще му дойде до главата, затова да бъдем по-смирени!

 7. Конфуций каза:

  Просто спрете да четете тъпите статии и ще сте много по спокойни 🙂 вируси е имало винаги, нищо по различно е и този! Просто медиите Ви еб*ха майките….

  • Илия каза:

   Точно.Живи и здрави бъдете и дано повече хора осъзнаят тази истина

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.