Журналистът от „Нов живот” Валери Ковачев на 60 години. Честит юбилей!

Нашият дългогодишен колега, доайенът на репортерите в Кърджали Валери Ковачев, е роден на 13 юни. Днес той става на 60 години. Първата си дописка пише във в. „Нов живот” през 1984 г. Твърдо на журналистическото поприще е от 1988 г. Започва в общинския вестник „Възход” в Кирково. След три години преминава в областния всекидневник „Нов живот”. Бил е завеждащ на отделите „Кореспонденти”, „Земеделие” и „Икономика”.

Той е сред рекордьорите по брой публикации за всички времена в 64-годишната история на „Нов живот”. Няма сфера, в която да не е писал. Отразявал е от началото до края най-големите и най-продължителни стачки в областта – на тютюнопроизводителите и животновъдите. Ненадминат е в областта по написани статии за земеделие, животновъдство, горско стопанство, ветеринарното обслужване, лов и риболов, както и за община Кирково.

През последните години обръща внимание на дребните проблеми, които са като дребните камъчета, които могат да обърнат колата. Инициатор е за създаването на най-голямото състезание по спортен риболов в Източните Родопи – за Купата на „Нов живот”, което се провежда съвместно с Ловно-рибарското сдружение.

Бил е кореспондент на в.”Земя”. От дълги години е кореспондент на сп. „Лов и риболов” и в. „Наслука”. Сътрудничил е и на много други издания. Автор е на книгата за село Дрангово „Дрангово – следи от миналото”.

Пожелаваме му здраве и още дълги години да остане верен  на читателите!

От колектива на „Нов живот”

6 коментара

 1. Соня каза:

  Честит юбилей! Да е жив и здрав и още дълги години творчески успехи. Щастлив семеен живот.

 2. АсенСимеонов каза:

  Да е жив и здрав и успешен…….

 3. Анонимен каза:

  Happy birth day!

 4. Анонимен каза:

  Честит юбилей! ! Желая ти много здраве, късмет, семейно щастие и професионални успехи! Весело изкарване! Наздраве!

 5. учителите от Бенковски каза:

  Много здраве, късмет и творчески успехи!

 6. Ердинч-Чернооченски. каза:

  Честит юбилей !! Желая ти много здраве,къъмет,щастие и толкова години още.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.