Социалистите в Кърджали се поклониха пред бюст-паметника на Димитър Благоев – Дядото

Днес се навършват 164 години от рождението на видния български политик и философ, положил основите на социалистическото движение в България Димитър Благоев. Традиционно и тази година местни социалисти, начело с областния председател на БСП Милко Багдасаров, се събраха да изразят почитта си към  историческото дело на Дядото.

Пред бюст-паметника в знак на почит и признателност те поднесоха своите цветя  и се поклониха пред паметта му.

БСП Кърджали

 

 

6 коментара

 1. Бисер каза:

  Ето, толкоз сте, това сте! Къде са имената авторитети Даниел Делчев, Назми Мюмюн, Сталев и др? Нима има избирателност? Хей Багдасаров стига с твоите уйдурми!

 2. Атанасов каза:

  Защо паметникът е в училищния двор на у-ще Йордан Йсвков –

 3. Анонимен каза:

  Бюцтът на Благоев е там, защото старото име на училището е „Димитър Благоев“.

 4. Анонимен каза:

  Старото име на училщето е „Димитър Благоев“.

 5. Анонимен каза:

  Паметният бюст на „Димитър Благоев“ не е в училищният двор на училище Йордан Йовков“ а в дясно от входа на горе споменатото училище. Атанасов да отиде да види и да се запознае с него пък тогава да коментира.

 6. Анонимен каза:

  Едно време съм учил в същата сграда но в училище „Митко Палаузов“. Учениците от двете училища учеха в една сграда. Ама и двете училища бяха пълни с ученици. Не както е сега. Пък колко деца отидоха с родителите си в чужбина и учат там за това не ми се говори. Думата бюцтът за първи път я чувам. Зная, че се казва бюст. И такива много съм гледал и в България и в чужбина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.