Половината волейболни клубове от елита искат нова среща за уточняване на формата на Суперлигата за новия сезон

Шест волейболни клуба от елита при мъжете поискаха с открито писмо да се преразгледа предложението за формата на първенството в Суперлигата.

Наскоро на среща с 11 от клубовете, от която обаче липсваше представител на Дунав (Русе), с гласуване 6:5 бе решено да се предложи на Управителния съвет на Българска федерация по волейбол (БФВ) вариант с 16 отбора в елита, съответно първа и втора осмица. Това предложение е една от точките, които УС ще разглежда и утвърждава в понеделник.

„С оглед и на обстановката в страната и икономическите последствия, окончателното решение трябва да бъде взето след по-подробен анализ и дебат, като същевременно проявим колегиалност и коректност и към клубовете от по-долната Висша лига, които са също пряко засегнати от това решение. Оставаме в очакване на Вашето решение“, призовават от ВК „Марек Юнион-Ивкони“ (Дупница), ВК „ЦСКА“ (София), ВК „Хебър“ (Пазарджик),хВК „Пирин“ (Разлог),хВК „Черно море“ (Варна) и ВК „Дунав“ (Русе).

Припомняме, че преди седмица бе гласуван формат с 16 отбора, състезаващи се в две осмици. Кърджалийският мъжки волейболен отбор на ВК „Арда“ продължава в Суперлигата при такава формула.

Източник: БГ волейбол

.

1 Отговор

  1. Иван каза:

    ВК“Арда“ кога ще има ново ръководство, нов председател?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *