Общинският съветник Сезгин Бекир внесе предложение за приемане на Наредба на символите на община Кърджали

Общинският съветник от ДПС д-р Сезгин Бекир е внесъл до председателя на Общинския съвет в Кърджали инж. Юсеин Ахмед предложение за приемане на Наредба на символите на община Кърджали. Символите представляват институционалната уникалност и са елемент от културно-историческата идентичност на общината. Към настоящия момент община Кърджали ползва различни символи, които са изработени в различни периоди от време, от 70-те години на миналия век до наши дни. В редица значки, бланки, знамена и други, може да се видят различни цветови и графични дизайни на символите на община Кърджали. Не е извършен цялостен преглед, обновление и категоризиране и описание на символите. Това е една от причините, налагащи приемане на наредбата, казва  в предложението си  общинският съветник. В мотивите той още е посочил, че липсва нормативен документ, който да урежда отношенията от местно значение, свързани с вида, съдържанието, начина на използване и съхранение на символите на община Кърджали, както в тържествени случаи, така и при специални поводи, необходим е актуален нормативен документ, който да уреди вида, съдържанието, качествените характеристики и начина на използване и възпроизвеждане на символите на община Кърджали.

Д-р Сезгин Бекир е приложил към предложението проект на Наредба, който е публикуван на интернет страницата на общината.

Копие от предложението е изпратено и до кмета на общината д-р инж. Хасан Азис.

Нов живот

7 коментара

 1. Осман каза:

  Г-н Бекир, „Пеещия часовник“ остатък от соца какъв статут има и докога Вие ДПС ще се правите, че не виждате и не чувате всяка сутрин 6.00 ч започва камбанения звън и мелодия, събужда децата ни и нас толкова рано, на ден 73 пъти камбанен звън, кани Ангел на оръжие срещу комшията му Ахмед. Хората го приемат за начало и сега за нов възродителен процес. Молим за решение!

 2. Анонимен каза:

  защо фонът е син
  не сме в Турция
  трябва да е зелен, защото живеем в Родопите

 3. Богдан каза:

  Османе,а какво ще кажеш за децибелите идващи от джамиите във и около града./Представям си какво ще бъде като пуснат и новата джамия/.Не само децата се стряскат ами и кучетата започват да вият.Дали и това не ни напомня за турското робство?Молим за решение!

 4. Коча каза:

  Няма да пипате часовника. Ако бяха турски мелодии, нямаше да се стряскат нали? Джамията като реве на МАХ какво да кажем?

 5. Приятел каза:

  Часовникът е в БЪЛГАРИЯ и е с национални мелодии.Защо се дразните от нашата история.А з пък слушам ходжата как пее молитвите и ми е приятно.Н а това се казва толерантност и взаимно уважение,приятели.п

 6. Геро каза:

  Ясно значи,предложението за символите е заради часовника.По рано пречеше контролният пункт на Чилик. Нещо трябва да пречи постоянно за да може ДПС върхушката да съществува и да всява раздор между етносите. Ако има чалъм и българите да изчезнат,ама тогава няма с кого да се заяждат.

 7. Анонимен каза:

  Smenete malko taz dosadna darta muzika…ei, mvr pazachite, pusnete moderni parcheta azis, lili ivanova, kondio, sofka, vasil naydenov, ivana, fiki, galena, toni storaro, kamelia….luda po tebe…:-)))))

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.