С тържествена церемония Ардино изпрати своите зрелостници

На тържествена церемония зрелостниците от Випуск 2020 на Средно училище „Васил Левски“  в Ардино се разделиха със своето училище, своите учители и получиха дипломите си за завършено средно образование. Събитието уважиха кметът на общината инж. Изет Шабан, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметът Неджми Мюмюнходжов.
Тази година СУ „Васил Левски“ изпрати 16 абитуриенти от една паралелка с класен ръководител Алпер Сами.
Директорът на училището Аника Петрова пожела на всички зрелостници много успехи в живота. „Радвайте се на силата и красотата на младостта си! Вярвам, че ще намерите своето място в живота.

Останете в България или ако учите в чужбина, върнете се в родината си – тя има нужда и ще има нужда от вас. Върнете се и в Ардино, защото и той ще има нужда от вас – от вашите знания, умения, креативност, свежи идеи!“, заяви Аника Петрова в своето обръщение. Тя, заедно с кмета на общината инж. Изет Шабан и председателя на местния съвет Сезгин Байрям, връчиха дипломите на зрелостниците.
Отличници на Випуск 2020 са  Ани Кичукова, Екрем Хасан, Митко Кисьов и Мелин Мехмедова. Те бяха наградени от ръководството на училището с грамоти и предметни награди.
Началникът на отдел „Образование, култура и спорт“ към община Ардино Бахар Реджебов поздрави всички зрелостници, техните учители и родители и връчи на директора поздравителен адрес от името на общинския кмет инж. Изет Шабан и председателя на общинския съвет Сезгин Байрям.

От името на зрелостниците послание към учителите отправи Мелиса Стойчева. Мил поздрав към тях поднесоха учениците от Клуба за народни хора и танци и Стела Моллова.
С едноминутно мълчание,  випускниците почетоха  паметта на своя съученик Даниел Сакалиев, който почина след неизлечима болест.
В края на церемонията зрелостниците запечатаха щастливото изживяване с много снимки, скандирания и обещания пак да се срещнат отново.
Гюнер ШЮКРИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.