Пожарникари и доброволци от Черноочене са готови за лято-2020

Опознавателна работна среща-обучение проведоха днес новият Началника на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ гр. Кърджали главен инспектор Митко Николов.

Беше направен разбор на зимно-пролетния период до този момент и се обсъдиха задачите, които трябва да се изпълнят до края на годината.

Наблегна се за превантивните мерки за справяне на евентуални горски и полски пожари през летния сезон.

Целта на обучението е доброволците да опреснят познанията си за действия при стихийните бедствия, аварийни ситуации, мерките за защита от тях, да се създаде организация на работа и мерки за безопасност при провеждането на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи.

Пожарникарите и доброволците обсъдиха да се доразвие идеята за провеждане на съвместно тактично обучение за спасяване на пострадали при  труден планински  терен.

Началника на РС „ПБЗН“ главен инспектор Митко Николов отчете, че до този момент на територията на службата ситуацията е сравнително спокойна.

Разбирайки ползите Община Черноочене създаде доброволно формирование Черноочене – 2016“, което да е допълнителен капацитет от сили за реагиране и са съществен елемент за осигуряване на сигурност на гражданите от района, сподели гл. инспектор Митко Николов.

Ръководство на община Черноочене и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ гр. Кърджали поздравиха екипа от доброволци за отговорността, която са поели за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации.

Те подчертаха, че РС „ПБЗН“ – Кърджали разчита много на доброволците, на поетия от тях ангажимент и на компетентността им при овладяване и ликвидиране на пожари или други спасителни операции.

Доброволното формирование е създадено в края на 2016 година. До сега са участвали в няколко извънредни ситуации и гасене на пожари.

 

Исмет ИСМАИЛ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *