Изградиха нова съвременна вътрешна водопроводна мрежа в Чакаларово

До края на лятото очаквам по новата вътрешна водопроводна мрежа да потече вода към всички абонати, каза за „Нов живот” кметът на кирковското село Чакаларово Иван Хайтов.

През тази година в Чакаларово, което е едно от големите села в областта, е изградена нова вътрешна водопроводна мрежа, която няма нищо общо със старата. По думите на кмета навсякъде тръбите вече са положени. В момента улиците се подготвят за възстановяване на развалената и изрязаната асфалтова настилка при изкопните работи за полагане на тръбите. На двете главни улици асфалтирането може да започне.

На тротоара пред всяка къща е оставен кранове, от  които ще бъде направена връзката на абонатите с новия водопровод. „В и К” трябва да монтира водомерите.

По-голямата част от старата водопроводна мрежа е била от етернитови тръби. Тя повече няма да се използва. Авариите досега бяха чести, загубите на вода големи. Сега са поставени полиетиленови тръби. С новия водопровод тези проблеми ще отпаднат.

Реконструкцията и рехабилитацията на вътрешната водопроводна мрежа в Чакаларово се извършва по спечелен проект от община Кирково по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.  Трасето на новата водопроводната мрежа в Чакаларово е близо девет километра.

Валери НЕДЯЛКОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.