Румен Гечев: БСП се опасява евросредствата да не се озоват отново в чекмеджетата на властта

„Подкрепихме актуализацията на бюджета, защото тя е по инициатива на Европейската комисия и Европейския съюз. БСП винаги е подкрепяла инициативи, които са от полза на България. Но тези пари ще дойдат, ако българската държава представи конкурентни проекти. БСП се опасява средствата от европейските програми да не се озоват отново в чекмеджетата на властта.”

Това заяви по БТВ народният представител от „БСП за България” Румен Гечев.
Социалистът изрази надежда отпуснатите средства отново да не се отклонят към олигарси, какъвто е примерът с Българската банка за развитие: „Първо бяха отклонени 70 млн. за една колекторска фирма с бухалки. Последните скандали са с Първа инвестиционна банка. Тази сделка още не е финализирана, тъй като правителството се притеснява, защото сделката е дадена на следствените органи.”

„ГЕРБ заблуждават хората, че членството в банковия съюз изключва фалити на банки – пример са десетки фалити на банки на страни от Еврозоната. В момента най-голямата частна немска банка Deutsche bank се намира във фактически фалит – със загуби от милиарди”, припомни народният представител.

Гечев информира, че до момента 27 000 фирми са подали молби за помощ за последиците от кризата с коронавируса, като от тях са одобрени само 880, а нито една от тях не е получила нито 1 лев помощ. Той допълни, че е неистина, че правителството е запазило работните места на над 200 000 българи, като според него тази програма е неработеща. „Вместо правителството да си гледа в чекмеджетата, най- накрая трябва да започне да работи за българските граждани”, завърши Румен Гечев.

8 коментара

 1. Слави каза:

  След масовата,касовата и пладнешката приватизация,най-наглата сега е именно тъй нареченото „усвояване“ на евросредства,т.е. отново парите на обикновенните хора отиват в джобовете на отбраният елит,дундуркан от ПАРТИЯТА майка!

 2. Вили каза:

  За краткото време, в което беше министър – 10 месеца, Румен Гечев направи толкова много поразии, по-възрастните хора едва ли някога ще забравят. Чуде се сега с какви очи ходи да гостува в тв и да раздава акъл – срам и позор. Някой да му каже да спре, защото още повече се излага.

  • Соларис каза:

   Така беше. Румен Гечев е страшен некадърник и пълен провал като политик и икономист. Жалко е да човек като него да се прави на компетентен.

 3. Анонимен каза:

  До Соларис. Дето пишете, че Румен Гечев е страшен некадърник и пълен провал. Да ама Румен Гечев е специализирал и преподавал в Илинойският щатски университет, Университета „Тейм Вели“ и Аризонският университет САЩ. Като толкова много го мразите хайде покажете ми един от днешните управляващи който поне да е завършил или преподавал в реномиран Европейски или Американски университет.

 4. Антоанета Михайлова каза:

  Румен Гечев си живее в неговия измислен свят от началото на 90-те, че и преди това, където БСП са крали яко. Сега, тъй като той е крал и е правил далавери докато е бил във властта, мисли, че и всички други това правят. Този път обаче няма да му мине номера, защото хората го научиха за всички тия години.

 5. Анто каза:

  Гечев явно е свикнал като види пари да ги прибира по чекмеджетата и сега си мисли, че всички го правят това.

 6. Анонимен каза:

  Анто на квадрат.Едно е да мислиш,друго е да виждаш с очите си чекмеджетата с пари и далаверите на сегашните овластени.Лошото е,че никой от тях не е там където му е мястото!

 7. Анонимен каза:

  Uuuuu, fashisti, teroristiii, darina pavlova, vasil bojkov, elena ioncheva, ivo hristov, sergei stanishev, cvetan vasilev, rumen radev, kornelia ninova…!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.