Общински съвет-Черноочене утвърди важни решения за благоустрояване

Важни решения касаещи благоустрояването в района през настоящата година утвърди днес, на третата редовна сесия Общински съвет – Черноочене в условията на извънредната епидемиологична обстановка в страната.

Съветниците се събраха в салона на Народно читалище „Пробуда 1952”, където има възможност за спазване противоепидемичните мерки.

Председателят на Общински съвет-Черноочене Бедрие Газиюмер подложи на гласуване проекто-дневния ред от 13 основни точки.

Една от основните теми беше разглеждане и приемане на внесената от Кмета на Община Черноочене Айдън Осман предложение за актуализиране на поименното разпределение на капиталовите разходи за строителство и основен ремонт, за придобиване на материални и нематериални дълготрайни активи за 2020 година.

Кметът на община Черноочене Айдън Осман заяви, че след направената актуализация общата стойност на тези капиталовите разходи остава, а се променят отделни размери на финансиранията по обекти.

Съветниците одобриха и другите две проекто-решения, касаещи издаването записи на заповеди от Община Черноочене. Те са в полза на ДФ „Земеделие”, обезпечаващ авансово плащане по договор  по спечелен проект „Рехабилитация на вътрешна улична мрежа, тротоари и принадлежностите към тях в населените места на територията на община Черноочене”, както и по проект „Реконструкция на Средно училище „Христо Смирненски“ с. Черноочене, включващо: модернизация и внедряване на мерки за енергийна ефективност на сградния фонд и благоустрояване на дворни площи“.

Кметът на Общината Айдън Осман предложи трансформиране, а съветниците потвърдиха, част от целевата субсидия за капиталови разходи в целеви трансфер за финансиране на разходи за извършване на неотложни текущи ремонти на общински пътища.

Съветниците допълниха и обекти към Програмата за управление и разпореждане с имоти общинска собственост на община Черноочене през настоящата година – парцели за продажба, имоти за отдаване под наем чрез търг и маломерни земеделски земи.

Приеха се и други решения.

Исмет ИСМАИЛ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *