Приключва изграждането на вътрешната водопроводна мрежа в Тихомир, възстановяват засегнатите улици

Приключва изграждането на новата вътрешна водопроводна мрежа в кирковското село Тихомир. В Навсякъде тръбите вече са положени. Системата е напълнена с вода и се тества, ако възникнат пропуски, допуснати при изграждането й, се отстраняват. На тротоара пред всяка къща са монтирани кранове. Предстои ВиК да постави водомерите и да свърже абонатите с новия водопровод, каза кметът на селото Росица Мюзюрска.

В момента се възстановяват засегнатите улици. Участъците, на които асфалтът е изрязан при копаенето на каналите за тръбите се подготвят за асфалтиране. Премахнатите павета по главната улица по време на строителните работи вече са пренаредени. По думите трябва да се пренаредят всички павета, защото на много места уличното платно е на вълни, паветата са разместени и хлътнали, някои участъци да опасни, но затова трябва да помогне общината в Кирково.

Общата дължина на трасето, което няма нищо общо със старото е 9134 линейни метра. Изгражда се проект, спечелен от община Кирково, по Програмата да развитие на селските райони 2014-2020 г. Росица Мюзюрска е оптимист, че до 31 юли, когато е последният срок, всички строителни дейности ще приключат.

Валери КОВАЧЕВ

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.