На 22 и 23 август Кърджали ще стане център на плажния волейбол

Председателят на Националната комисия по плажен волейбол Милко Багдасаров обяви, че въпреки усложнената обстановка, плажният волейбол в България стартира с пълна сила за сезон 2020. В серия от свои онлайн заседания Националната комисия подготви окончателния си годишен план за цялостната си дейност, посочена в четири основни направления.

На първо място, като приоритет на комисията са заложени подготовката и участието на плажни двойки, младежи и девойки до 18 и до 20 години на Европейското първенство, което ще се проведе през септември в Бърно и Измир.

За целта са предвидени и два турнира – на 25 и 26 юли в Албена и 5-6 август в София, за определяне на национални двойки, чиято подготовка ще продължи под формата на  двуседмични лагери в навечерието на Европейското първенство в Чехия и в Турция.

Вторият приоритет е подготовката и провеждането на специализирани курсове за съдии, които са заложени в първата десетдневка на юли в София и в последствие във Варна – в КК Албена. Курсовете са под егидата на НСКВ и ще се водят от изтъкнати наши международни съдии.

Паралелно с това е изградена и традиционната Национална верига на БФВ за мъже и жени, която ще стартира на 17-19 юли в КК Албена.

Ето всички дати на турнирите за мъже и жени:

17-19 юли в КК Албена

1-2 август във Варна

14-16 август в Бяла

22-23 август в Кърджали

Предстоят и разговори за включване към националната верига и на други професионални и любителски турнири с или без частична подкрепа на Националната комисия по плажен волейбол към БФВ.

Активно се работи и по създаването на професионални треньори по плажен волейбол, като за целта се утвърждава и специален прием в НСА.

„Плажен волейбол ще има това лято. Ще се постараем да направим повече турнири, като подрастващите ще бъдат нашия приоритет. Ще изградим и ранкинг при мъжете и жените, както и при подрастващите. Надявам се да поставим едно ново начало в плажния волейбол“, коментира за BGvolleyball.com председателят на комисията Милко Багдасаров.

 

Източник: BGvolleyball.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *