Момичетата от волейболна „Арда“ продължават борбата за участие на държавните финали до 20 години!

Момичетата на волейболния отбор на „Арда“ се класираха за заключителния турнир  при девойките до 20 години преди големите финали. Това е изключително важен успех, тъй като нашите момичета са младша възраст, тоест те играят с по-големите – с девойките до 20 години.

Волейболистките на Елин Карабашев се представиха отлично на трите допълни квалификации и успяха да спечелят своята група „И“ след 2 победи и 1 загуба. Мачовете се проведоха в София. Така момичетата от Кърджали се класираха за последния, заключителен турнир. Ако успят да преодолеят съперниците си там, те ще участват и на самите държавни финали по волейбол на България за девойки под 20 години.

Участие в заключителния турнир преди финала, освен Арда, си осигуриха още 2 отбора – тези на Ахил и Славия. Един от тези отбори ще отпадне, а другите два ще се класират за финалите.

Следващите мачове на кърджалийските волейболистки са на 7, 8 и 9 юли в залата на Славия в София.

Шансовете ни за успех са 50 на 50, защото момичетата са по-малки от другите. Трябва да имаш и голяма доза късмет, за да преминеш този кръг. Отборите, срещу които ще се изправим са много силни, а и в тях има национални състезатели. Трудно ще успеем да се класираме за финалите, но ако успеем ще бъде голям подвиг“, каза треньорът Елин Карабашев пред вестник „Нов живот“.

Успехът, постигнат дотук, отрежда на нашите момичета място около топ 10 от 50 отбора в цялата страна.

Това е голям успех за тях, тъй като тук говорим за успехи при по-големите. Най-големите момичета са ми на 17 години“, уточни Карабашев.

Държавните финали ще се проведат от 11 до 15 юли в столичната зала „Христо Ботев“ с участието на осем отбора. Класиралите се състави до момента са шест – Марица, Казанлък, ЦСКА, ЦПВК, ДКС (Варна) и Велбъжд (Кюстендил).

Димитър Беловски

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.