На път за Гърция – 13 км опашка от леки автомобили на ГКПП „Кулата“

В първия уикенд на юли – ще се повторят ли опашките на границата с Гърция от последните дни? И склонна ли е южната ни съседка да преразгледа решението си за забрана за преминаване през повечето от граничните пунктове с България?

Опашката от леки автомобили на „Кулата“ е около 13 км. Ситуацията е доста по-различна от тази снощи. Явно голяма част от пътуващите за Гърция са решили да преминат границата рано сутринта, но ще им се наложи доста да почакат.

Обстановката на останалите гранични пунктове е по-спокойна. Припомняме, че граничен пункт „Маказа“ ще работи до 6 юли. Също така от 1 юли гръцките власти въведоха нови правила за влизане на територията на страната. Всички чуждестранни граждани трябва да попълнят формуляр 48 часа преди пътуването. Попълненият формуляр генерира уникален код, който „Гранична полиция“ проверява.

Засилено е полицейското присъствие в района от село Марикостиново до граничния пункт „Кулата“, които следят за движението.

3 коментара

 1. анонимен каза:

  Юрнаха се като вързани. Толкова красиви кътчета има в България , но тези хора едва ли ги знаят.Ще изтърпят куп неудобства, ще се пържат на слънцето докато стигнат до плажа в Гърция, нооо …
  Имаме не само море, имаме планини , реки, а край тях е рай. Стига да можеш и да искаш да го видиш.

 2. Вили каза:

  Нямаме ли достойнство и гордост!?
  Защо пренебрегваме спокойствието и красотите на нашата природа.Нашата държава се нуждае от всеки постъпил лев в хазната,а ние ги харчим в Гърция и гърците си търкат ръцете и ни смятат за глупаци и нямат грам уважение към нацията ни.Колкото повече търгуваме и консумираме в БГ,толкова по добре за всички нас потребители!!!

 3. 4INGIZ каза:

  „Нашата държава“ ли…къде е тая държава-тая дето я имат за бащиния и бетонираха ли??
  Айде стига ве

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.