Гурбетчиите от Кърджалийско в Нидерландия се завръщат от следващата седмица, тук ще карат отпуските си

От следващата седмица гурбетчиите от Кърджалийско, които работят в Нидерландия, ще започнат да се завръщат по родните си места. Това научи „Нов живот” от строители от Кирковска община, които работят в Хага. Тогава започват летните им отпуски. Всеки сам решава кога ще почива, защото голяма част от нашенци, които работят в строителството в Нидерландия, имат регистрирани собствени фирми и сами могат да решат кога ще почиват, без да искат разрешение от  фирмите,  които са ги наели. Много от тях са си закупили самолетни билети за август. Тук ще останат за месец и пак се връщат.

По думите на някои гурбетчии  в Нидерландия няма напрежение заради коронавируса. Не са спирали работа нито ден заради пандемията, дори не са слагали предпазни маски. Сега само в градския транспорт всички носели маски, по улиците също имало хора с маски, без някой да ги задължава.

Гурбетчии се шегуват, че отишли на работа в Холандия, а се връщат от Нидерландия. Както е известно от 1 януари тази година Холандия официално смени името си на Нидерландия.
Нов живот

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.