Глутница вълци върлува в околностите на Тихомир, нападнати крави се връщат облени в кръв

Глутница вълци върлува в околностите на кирковското село Тихомир. Никой не взема мерки.  Проблемът е от миналата година, оплакват се местни хора. По думите им вълците обикалят, не се спират на едно място, на ден навъртат десетки километри. Затова трудно може да им се устрои засада. Това могат да сторят само опитни ловци.

Нападат домашни животни.Преди месец изяли две телета, крави се прибрали от къра с тежки рани, с разкъсани крака, облени в кръв. Стопаните се страхуват да пуснат на паша говедата без надзор, защото замръкнат ли навън може да намерят само кокалите им.

Ако днес вълците са в Стрижба, утре ще ги видят около в Малкоч, а на третия ден в Бук. В района се разчуло, че са изяли магаре в Бук и крави в махала Дековци.

Последно вълк е бил забелязан да се навърта в между Тихомир и Малкоч, където се подвизава гръцко стадо биволи. Малачетата стават лесна тяхна плячка. Нападат и гръцките крави, които от ранна пролет до късна есен живуркат в землището на  Тихомир.

Кметът на селото Росица Мюзюрска каза, че също е чула, че около селото има вълци. Според нея една от причините е, че районът продължава да обезлюдява, все по-малко хора има по нивите, няма кой да безпокои хищниците, намерили са свобода.

Валери НЕДЯЛКОВ

2 коментара

  1. Илиян каза:

    Как ни поднасяне информацията ,един вид да оневините убийството и !!!

  2. .......!? каза:

    Много странно , в България имаме ловци цяла армия да сформираме , и още по странното е , че ежегодно нараства броя на вредният дивеч ,и набезите им , питам се тия ловци със сопи ли ловуват или пък ги е страх от вълците !???

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.