Сергей Станишев: Хиляди българи са на улицита, БСП да каже на чия страна е!

„Идвам на редовно свикано заседание на НС на БСП. То има важна задача: цялата страна се тресе, има очевидна криза в управлението, десетки хиляди граждани протестират на улицата и е важно  БСП да заяви къде се намира и какви са политическата ни линия и поведение.“, заяви Сергей Станишев пред медиите на „Позитано“ 20.
„Още вчера, по време на заседанието на Софийската градска конференция изразих идеята да отправим призив към нашите членове и симпатизанти да подкрепят протестите, да се включат в тях. Радвам се, че ръководството на БСП е подело моята идея. Наред с това предстои внасяне на вот на недоверие от БСП, което е най-силният политически парламентарен инструмент. Предложих да призовем гражданите да излязат пред Народното събрание по време на дебатите и да подкрепят този вот.“
„Първият и главен въпрос на днешното заседание на НС на БСП е политическата ситуация в страната. Виждаме, че организатори на тези протести са политически сили със свой дневен ред. Но ние и досега не сме заявили къде е БСП и каква е нейната позиция. Има анонимна декларация от пресцентъра от петък, но няма заявена позиция на НС или на ИБ на БСП. И това е първото нещо, което трябва да направи пленумът днес.
За да бъдем ние алтернатива на безобразията на ГЕРБ, на този начин на ръчно управление на държавата, заобикалящо институциите, ние трябва да покажем, че уважаваме собствените си институции вътре в БСП. Нашата партия има традиции, а уставът е еднозначен, той не подлежи на трактовка и свободни интрепретации. Има събрани подписи, трябва да се събере заседание и затова съм тук.“, посочи Станишев.
Източник: Епицентър

3 коментара

  1. Анонимен каза:

    Anarhisti, fashisti, christianski offshorni teroristi, masovi ubiici! Uuuuuuu bsp! Kolko pati faliraha Bulgaria! Uuuuuuu! Aristokraticheska komunisticheska mafia! Uuuu!

  2. Анонимен каза:

    Престани да правиш опити за двувластие в БСП! Махни ръцете си от Нинова!

  3. Анонимен каза:

    Гледай си Европата и не мисли за България. Колко много беше успешно когато ти управляваше. Хората най-накрая искат тази държава да бъде управлявана от млади хора, компетентни, можещи, не обвързани с партии. И най-вече да не бъдат комунисти с партийни книжки. За почти 31 години те това сътвориха.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.