Корнелия Нинова: ГЕРБ счупиха държавата. В сряда внасяме вот на недоверие, подкрепете ни пред парламента!

Премиерът Борисов и вицепремиерите направиха неопустими внушения. Борисов управлява 10 години със страх и репресии. Вчера внуши, че БСП ще счупи държавата, че ще бъде запален Партийния дом. Това е недопустимо! Държавата е счупена от ГЕРБ, те погазиха Конституциите, обезсилиха институциите, протестите не са само в защита на президента. Истинските причини са пагубното и корумпрано управление на ГЕРБ. Призовавам нашите симпатизанти да се вкючват във всички протести. Ще успеем зедно. В сряда внасяме вот на недоверие към правителството. Призовавам в този ден да ни подкрепите пред парламента.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в извънредно изявление от централата на „Позитано“ 20.

„Вчера, изплашен и вцепенен от недоволството в цялата страна, премиерът направи недопустими внушения, включително и за БСП. Първо – десетките хиляди протестиращи българи, които са на различна възраст, с различни професии и политически убеждения, не са платени провокатори, а почтени хора, които искат справедливост. Второ – Борисов 10 години управлява със страх и репресии. Вчера внуши, че ще запалят сградата на бившия партиен дом, че БСП ще счупи държавата. Няма да търпим това“, отсече Нинова.

Тя бе категорична – държавата вече е счупена от ГЕРБ и присъдружните им партии.

„Многократно погазиха Конституцията и законите. Заличиха разделението на властите. Обезсилиха институциите. Управляваха като мафиотско-олигархичен кръг. Доведоха ни до първо място по бедност и корупция и последно по свобода. Случилото се в Президентството беше капката, която преля чашата“, посочи още лидерът на левицата.

По думите ѝ истинската причина за избухналото гражданско недоволство е „пагубното управление във всички сфери на обществения живот“.

Трябва да има край на този управленски модел. Призовавам нашите членове и симпатизанти да организират, подкрепят и да се включват в протестите в цялата страна.

Този модел може да се смени по два начина – под обществен натиск и с вот на недоверие. Ще успеем заедно и ще сме по-силни, ако ги съчетаем в едно.

В сряда внасяме вот на недоверие.

Призовавам всички без оглед на партийните им симпатии гражданите да ни подкрепят пред парламента докато този вот на недоверие се дебатира. Мирно, спокойно, без ексцесии.

ГЕРБ счупиха държавата. Единственият начин това да спре е оставка на правителството и градеж отново“, посочи още Нинова.

Източник: Епицентър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *