Борисов: Служебен кабинет е абсурден! Мобилизираме се за преодоляване на вота!

„България е правова държава и ние се движим по правилата. Депозирани са оставките на трима министри и те бяха горе – изслушахме ги много внимателно и всеки от тях е свършил значими за държавата страна. Финансовият министър – стабилна финансова система, банковия съюз, най-добри резултати в ЕС и ни хвалят.
Разбрахме се да мобилизираме партиите в коалицията за преодоляване на вота на недоверие, защото най-гротесктно е, че партия като БСП може да иска вот на недоверие, не видях мотиви, те са просто изсмукани от пръстите, каза премиерът Бойко Борисов.
Той предупреди, че идват тежки времена и отбеляза, че не си представя България да се управлява от някои от лицата на протеста, защото те вече са имали шанса да го направят и се е видяло какви са техните възможности. Премиерът призова към консолидация на нацията и определи варианта за служебен кабинет като абсурден.
„С добра тактика опитват да привързват министрите към Делян Пеевски с любезното съдействие на така наречената градска десница, като видяхме, че се управляват от фейсбук.
На единия ден тичат към Росенец, после пред МВР, после пред хотел Берлин.
Христо Иванов ми написал, че очаква документите за „Лукойл“ – като министър на правосъдието защо не отиде да ги вземеш, защо не повдигна въпроса на Министерски съвет като беше в правителстовото?
Тази евтина политика, която се прави в момента, не е политика. Затова се консолидирахме с партньорите, защото най-гротесното е, точно БСП да иска вот на недоверие.
„Предстоят много тежки месеци, броят на починалите се вдига. България е единствената държава, която отрече пандемията. Другите държави затягат и всички казват, че пандемията не е отминала, не са само нашите светци доктори. Във Франция слагат маските, а ние тук обратното.
Идват тежки времена, сега едни хора са недоволни от едно, други от друго.
Познавам лицата от протеста и не си представям и държавата да се управялва от такива хора, ще катастрофира мигновено!
Предстоят месеци на тежка икономическа криза и не е по силите на една партия и коалиция да прекара държавата през това бурно море. Повярвайте ми – ще падат правителства, служебно правителство е абсурд да се справи. На този незрял президент, фигурант, на който Шиши му реди кабинета, защо не излезе Христо Иванов да го пита за това? А искат оставките на моите министри, които са безкрайни професионалисти.
Въпрос не чух от Христо Иванов, не си зададохте този въпрос защо Шиши е редил на Радев кабинета?
Вижте кабинетите, това не ви ли интересува, не е ли зависимост?
Ще направим огромен ремонт на кабинета. Но ако имаме политическа класа днес трябва да мислим какво да правим идните месеци на огромна криза.
Няма никакво значение кой – да не би да е удоволствие да си премиер или министър? Кой от тези на площада е по-опитен от нас? Най-голямата партия в Европа ме очаква на среща. Вчера Първанов ми се обади, идеологически противник.
Не се обичахме тогава, но сядахме и обсъждахме, така се прави във всички бели държави. Ние бяхме тогава в такава изолация, говорехме само с двама посланици.
А сега имаме пълна подкрепа на САЩ, ЕС, всички държави най-големите държави вдигнаха ръка и гласуваха.
И фигурантът да не излиза да ми дава оценка. Ама, майка ми е учителка и ме е учила да не отговарям с обидни епитети. Но се видя мафията кой управлява с есемеси и с кои лостове.

1 отговор

  1. бай Ставри каза:

    Фигуранта май си ТИ,защото зад Радев стоят над 2000000 от тези които сега са на площадите и за теб са „лош матриал“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.