Президентът: Прегрупирания в правителството не могат да го спасят

„Българите са на улицата и никакви прегрупирания вътре в кабинета не могат да го спасят и да върнат доверието към него!“. Това заяви в Пловдив президентът Румен Радев.
Той подчерта, че главният прокурор Иван Гешев е пропуснал много възможности да разкрие огромни злоупотреби на властта и олигархията, като вместо това е избрал да ги брани.
Затова според президента протестите с искане на оставки ще продължат.
По повод казаното днес от премиера Борисов, че Делян Пеевски е участвал в съставянето на последния служебен кабинет, Румен Радев каза:

„Аз нито познавам този Шиши, нито Доган, нито Божков и т.н., но друг е давал, в случая премиерът, огромни обществени поръчки за милиарди тъкмо на Шиши. Друг е пушил пури, друг е раздавал банки, не моето правителство. Така, че който е имал вземане даване с целия този кръг, сега ще трябва да си носи последствията. Хората затова са на улицата. Протестът, виждате, че той не е някакъв социален, не мога да кажа, че е и политически, той е морален протест. Той е за морала у управлението, в политиката, за начина на управление на държавата“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.