Членовете на Коалиционния съвет влязоха в МС през задния вход, бягат от медиите

Членовете на Коалиционния съвет влязоха през задния вход на МС, за да избегнат журналистите. Единствено през парадния вход влезе Даниела Дариткова от ГЕРБ, която обаче отказа да отговаря на въпроси.
Очаква се съвсем скоро да стане ясно кой от трите варианта на управление ще бъде избран за държавата. В МС влязоха и тримата министри, на които вчера премиерът поиска оставките. Те си тръгват заради съмнения, че са били министри на ДПС.
Премиерът Бойко Борисов свика на заседание Коалиционния съвет на „Дондуков“ 1. Причината – трите министерски оставки, които премиерът поиска снощи след среща с областните координатори на партията.
Друга причина за сбирката ГЕРБ – Обединени патриоти са протестите, търси се план за стабилизиране на държавата.
Обсъждат се петте, огласени вчера, възможни варианти за бъдещето на кабинета.
Първият сценарий предвижда оставка на правителството, назначаване на служебен кабинет и предсрочни избори.
Вторият е относно назначаване на преходно експертно правителство за довършване на мандата с нови министри и нов премиер.
Третият вариант изисква смяна на всички министри, излизане на премиера Бойко Борисов в отпуск до края на мандата и изпълняване на длъжността премиер от вицепремиера.
По време на срещата днес ГЕРБ и „Обединените патриоти“ ще обсъдят и оставките на министъра на финансите Владислав Горанов, на вътрешния министър Младен Маринов и на министъра на икономиката – Емил Караниколов.
Снощи премиерът Борисов поиска оставките на министрите, а днес те ще входират съответните документи.

1 отговор

  1. Анонимен каза:

    Boklusi kradsi

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.