В Ивайловград ще предоставят пакет от социални услуги на лица с увреждания и възрастни хора

В Ивайловград започва изпълнението на проект „Патронажна грижа за възрастните хора и лица с увреждания в община Ивайловград”. Във връзка с това от 1 август стартира дейността „Предоставяне на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги за нуждаещи се лица с увреждания и възрастни хора”. Желаещите да се възползват от услугата могат да подават заявления в общината или в Общинско социално предприятие „Социални услуги”, съобщават от Общинската администрация.

Интегрираната мобилна услуга включва пакет от социални дейности в подкрепа на хората с увреждания и възрастни хора, които живеят в домашна среда.Тя ще се предоставя за период от 12 месеца.

Пакетът включва асистентска почасова подкрепа в дома за дейности, в които потребителят среща затруднения  – почистване на дома, пазаруване, готвене, придружавана и други и професионална подкрепа от медицинско лице – здравен асистент и социален работник – информиране, консултиране и рехабилитационна подкрепа.

Дейностите ще бъдат насочени към следните групи -възрастни хора над 65 г. с ограничения или в невъзможност за самообслужване, хора с увреждания и техните семейства, служители на общинска администрация, ангажирани в сферата на социалните услуги, служители на доставчици на социални и здравни услуги.

Нов живот

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *