Цвета Караянчева: За мен изходът от ситуацията не е служебен кабинет (ВИДЕО)

За мен изходът от ситуацията не е служебен кабинет. Това каза председателят на парламента Цвета Караянчева пред журналисти.Тя участва в откриването на паметника на летеца Атанас Кръстев в село Виноградец в Пазарджишко, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„На този етап е важно да има стабилно управление, защото това, което ни предстои следващите месеци, никак не е лесно. Парламентът трябва да работи, защото имам ред закони за приемане. Трябва да се приеме държавният бюджет. Ако има служебен кабинет, няма как да се приемат промени в законите, които касаят борбата с COVID – 19. Това, което ни очаква като икономическа криза, което не е виждано от 100 години насам, ще бъде много сложно без работещ парламент, без приет бюджет и без стабилно управление“, изтъкна Караянчева.

Според нея може би ще има промени в кабинета, които ще разберем следващата седмица.

„За мен изходът не е служебен кабинет. Чувам призивите на протестиращите. Това са спонтанни протести, на хора, които искат нещо различно. Ние като политици трябва да го чуем,“ отбеляза Караянчева.

Тя постави въпроса какво ще дойде, като се свали правителството.

„Може би на този етап трябва повече да се разговаря, повече да се търсят възможности, но за мен служебно правителство не е изход от ситуацията“, повтори председателят на парламента.

 

Източник: Епицентър

5 коментара

 1. жена от Кърджали каза:

  Как е възможно грам неудобство да нямаш при тия цинични думи за теб, Караянчева? Бориш се срещу насилието над жените, а теб те насилиха вербално и ти остана глуха. Властта ли е всичко за теб и твоя насилник?

 2. цветарка каза:

  Абе Цветано,и ти не си цвете за мирисане.

 3. Анонимен каза:

  Патка с патка няма грам достойнство.

 4. Анонимен каза:

  Вас вече няма кой да Ви пита. Не Вие да решавате съдбините на народа, а народа състоящ се от млади хора, завършили престижни университети от Европа или Америка, владеещи чужди езици, знаещи, можещи с контакти които имат с чужди фирми или президенти на фирми. Хайде стига толкова. Оставете на младите те да си решават съдбата на родината. И най-вече няма да са корумпирани. Пък Вие с опита си ако трябва ще им помагате или се включете в изграждането на икономиката.

 5. Анонимен каза:

  Не искам да коментирам цвета под достойнството ми е.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.