Нови правила за влизане в Гърция, отварят Маказа

Въвеждат нови, по-строги мерки за контрол по сухопътните граници на Гърция. Това обяви днес говорителят на правителството Стелиос Пецас, пише БТА.

Наред с приетите миналата седмица ограничения за пункт „Кулата“ на границата с България (единственият отворен за туристически трафик), от полунощ във вторник срещу сряда влизането в Гърция по съществени причини ще може да се осъществява само през още пет пункта: „Какавя“ – на границата с Албания, „Евзони“ и „Кристалопиги“ – на границата със Северна Македония, „Маказа“ – на границата с България и „Кипи“ на границата с Турция.

Въвежда се изискване за гръцките граждани с разрешение за престой в чужбина и притежателите на лична карта за гръцки произход също да попълват формуляр за локализиране на пътник (PLF) преди влизане в страната.

Земеделските работници, които се намират в Гърция и я напуснат преди 4 август, няма да имат право да влязат в страната до второ нареждане.

Източник: НОВА

 

1 Отговор

  1. Арда каза:

    Какво означава според гръцкия манталитет „влизането в Гърция по съществени причини ще може“. Има ли пътуващи без съществени причини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *