С видеопоздрави стартира Международната среща на момчилградчани

С видеопоздрави стартира единадесетата Международна среща на момчилградчани „Момчилград винаги в сърцето ми“. Посланията на успели хора, свързани с родопското градче, ще бъдат излъчени на електронния билборд в градския парк „Нури Адалъ“, във фейсбук страницата и Youtube канала на община Момчилград. Всеки ще може да види поздравите на Даниела Гергелчева – европейски шампион по тенис на маса и почетен гражданин на Момчилград, Халил Мутлу – многократен олимпийски и световен шампион по вдигане на тежести и почетен гражданин на Момчилград и Петър Стойчев – Световен шампион по плуване, най-успешният състезател по маратонско плуване в света и почетен гражданин на Момчилград, както и футболистите на „Арда“, които се състезават в Пъва лига – Месут Юсуф и Красимир Илиев. Послание ще отправи Хасан Йозтюрк – председател на Сдружението на момчилградчани в Бурса, Република Турция, и почетен гражданин на Момчилград. Във видеопоздрава участват още членове на Управителния съвет на сдружението. Поздрави към момчилградчани ще отправят също Здравко Желязков, по-познат като Здравко от дует „Ритон“, и Йордан Господинов, по-известен като Дачко от Аламинут.
В програмата за срещата е предвидена фотоизложба „Момчилград – преди и сега“, която може да бъде разгледана до 25 юли в градския парк „Нури Адалъ“. В същия период от време там ще бъде разположена и арт инсталация от цветни чадъри.
В четвъртък с грамоти ще бъдат отличени преподаватели и ученици, представили достойно Момчилград на национални олимпиади. Ще бъде връчена и еднократната стипендия на Есел Ибрахим, която получи 48.4 от максималния брой от 50 точки на Националната олимпиада „Знам и мога”. Състезанието е интердисциплинарно и предполага изява на знания и умения, придобити чрез обучението по различни учебни предмети.
Кулминацията на международната среща ще бъде онлайн музикална програма, в която ще участват самодейни състави от община Момчилград. Тя ще може да бъде гледана на електронния билборд, във фейсбук страницата и в Youtube канала на община Момчилград.
„Ситуацията около пандемията от коронавирус тази година промени напълно формата на международната среща на момчилградчани „Момчилград винаги в сърцето ми“. Заложихме на нетрадиционно провеждане на проявите, за да се избегне струпването на голям брой хора, което повишава риска за здравето им. Посланието от единадесетата среща е „Догодина ще бъдем отново заедно! Пазете се“, заяви кметът на община Момчилград Илкнур Кязим.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.