Игри на открито вместо телефони за децата на Момчилград

Децата на Момчилград прекарват по-малко време с телефоните и компютрите си, след като в градския парк бяха създадени условия за реални игри. Това стана  благодарение на проект „Учене чрез игра“, реализиран от местното читалище „Нов живот“ с подкрепата на общинска администрация.
По алеите на парка са разположени термопластични фигури, които да стимулират желанието на малчуганите за физическа активност и игра. Така децата могат да поиграят на дама, да преминат през лабиринт или да научат буквите по гъсеница-азбука. По-големите пък могат да научат кои са планетите в Слънчевата система, да се ориентират в посоките на света. Две географски карти пък ще допринесат за изучаването на континентите и на градовете на България.
„Днес децата прекарват твърде много време на закрито, вместо да играят в парка, градината или на двора, а откритите пространства са много важни за социализацията на децата, за укрепването на мускулите и рефлексите им, за развитието на тяхната интелигентност и любознателност. С реализирането на този проект ще спомогнем за по-забавно прекарване на времето навън с игри“, заяви заместник кметът по образованието на община Момчилград Гюлюзар Исмаил.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *