Обновяват спортни игрища в парк „Нилюфер“ в Ардино

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям откриха строителната площадка на спортни игрища, разположени в парк „Нилюфер“. Те се обновяват по проект „Реконструкция, оборудване и обзавеждане на спортна инфраструктура на територията на община Ардино“. Основните дейности включват ремонт на спортните площадки в парка, а именно комбинирано игрище за мини хандбал и волейбол и игрище за баскетбол. Финансирането е по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

Строителните дейности ще се изпълнят от местната фирма „Солак“ ООД, а строителният надзор ще се извърши от „Екоинженеринг“ ЕООД, Кърджали.

С финансови средства от общинския бюджет допълнително ще бъде укрепена основата на баскетболното игрище и ще се извърши замазка.

Кметът на общината инж. Изет Шабан изтъкна, че средносрочната им програма е град Ардино да се превърне в привлекателно място за живеене. Той уточни, че с финансови средства от общинския бюджет.

На откриването присъстваха още зам.кметовете на общината Неджми Мюмюнходжов и Наско Кичуков, вр.ид. секретар на общината инж. Мехмед Алиев, общинският съветник Алпер Сами. Тук бяха още представители на строителната фирма и строителният надзор.

 

Гюнер ШЮКРИ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *