Румен Радев: Решенията на Конституционния съд не се коментират, те се изпълняват

Решенията на Конституционния съд не се коментират, те се изпълняват. Това коментира президентът Румен Радев след днешното решение на съдебния орган, че действащ президент и вицепрезидент могат да бъдатразследвани, но не може да им бъдат повдигани обвинения.

Президентът коментира и изтеклия вчера запис, за който се предполага, че е с премиера Борисов.
Този разговор ясно показа кой е поръчителят на цялата очерняща кампания, която се води спрямо президентската институция. Жалкото е, че в паническите опити за лично спасение министър-председателят Борисов завлича цялата своя партия и всички свои съпартийци на дъното, заяви Радев.

По думите му призивите на премиера за диалог и единение са измамни, тъй като едно говори пред камерите, а съвсем друго по телефона.

По повод протестите срещу правителството държавният глава каза, че изживяваме исторически дни, а историята се пише от всички българи, от всички възрасти.

Според президента процесът е необратим, а изходът е само един – оставки на премиера и главния прокурор.

Служебното правителство е ясен конституционен инструмент, и ако някой се страхува от Конституцията, това означава ли, че ние трябва да я отменяме? Дали съм готов, ами да – готов съм, моята професия ме е научила да бъда готов и мога да ви кажа, че аз се гордея с моята професия, но уважавам всички други професии, включително и тази на българските пожарникари“, допълни още държавният глава.

Източник: БНТ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *