На последното си заседание преди ваканцията парламентът ще разгледа на промени в Закона за МВР

Парламентът ще разгледа на първо четене промени в Закона за МВР. Това предвижда програмата за работа на Народното събрание. Предложенията са внесени от ПГ на ГЕРБ.
Това е последното заседание на Народното събрание преди ваканцията.
Депутатите излизат в отпуска до 1 септември.
Със законопроекта се предвижда да се определи друг подход, при който всеки труд, положен извън установеното редовно работно време до 70 часа на тримесечен период и 280 часа годишно да се отчита като извънреден труд и да се компенсира с възнаграждение. Предвиденото изменение регламентира това, че за държавните служители, извън тези с намалено работно време и работещите на смени, да се установи подневно отчитане на работното време. По този начин за държавните служители по ЗМВР ще отпадне компенсирането с допълнителен платен годишен отпуск до 12 дни за положеният труд над установеното работно време в работни дни.
В 11.00 ч. ще започне и петъчният парламентарен контрол. В контрола ще участват шестима министри. Между тях са двама от новите министри – на здравеопазването и на вътрешните работи. На депутатски питания ще отговарят и министрите на образованието, на околната среда, на строителството, на труда и социалната политика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *