Втори сблъсък между протестиращи и граждани на „Орлов мост“: 33-годишен подпали шатра в района

33-годишен мъж е бил отведен от полицията през изминалата нощ, след като е подпалил шатра в района на „Орлов мост“. Инцидентът е станал в три часа през нощта, съобщава Дир.бг.
Мъжът е криминално проявен. Според източници от МВР, мъжът има регистрация за хулигантство от 2010 година, предаде БНР.
Пред полицаите мъжът разказал, че действията му не са били умишлени, а става въпрос за невнимание от негова страна. Няма пострадали хора, огънят е бил за минути.
По-рано участници в палатковия лагер на „Орлов мост“ казаха, че инцидентът е бил предизвикан от двама душии предположиха, че това са провокатори на ГЕРБ.
Според протестиращите там полицията е реагирала бързо и е овладяла положението.
Това е вторият сблъсък между протестиращи и граждани, за по-малко от денонощие. Вчера на „Орлов мост“ бившият пиар на районната община в Младост Петър Кърджилов беше задържан, след като заля с вода възрастна дама, изразяваща недоволството си срещу блокадите. Тя, от своя страна, го удари с бастуна си.
Орлов мост продължава да е блокиран от протестиращи днес. Пропускат се само коли на „Бърза помощ“. Продължава да е актуална създадената организация на движението в столицата през обходни маршрути.
Край палатковия лагер има група от протестиращи. Хората вече двадесет и четвърти ден искат оставката на правителството и на главния прокурор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.