Пламена Манолова от Дрангово спечели златен медал от конкурса „Широка лъка пее, свири и танцува”

Пламена Манолова от Основно училище „Васил Левски” в Дрангово спечели златен медал от Втория фолклорен конкурс „Широка лъка пее, свири и танцува”, който се проведе на 1 и 2 август. Той бе организиран от Националното училище по фолклорни изкуства „Широка лъка”. Тази година конкурсът беше посветен на песните на Бойка Присадова. Младата талантлива певица от Дрангово се представи с песните „Остани сбогом, старо планино” на сестри Кушлеви  и „Чоко, чернооко момиче”на Бойка Присадова, в съпровод на гайдаря Николай Балабанов.
Пламена Манолова издържа през юли успешно приемния изпит и от есента ще бъде осмокласничка  в Националното училище за фолклорни изкуства „Широка лъка”, специалност „Народно пеене”. Тя е носител на много първи награди от национални и регионални фолклорни конкурси и фестивали. Неин художествен ръководител е Асен Михайлов, ръководител на Детската фолклорна група към училището.
За поредното си отличие освен златен медал Пламена Манолова получи грамота и диплом.
В конкурса в Широка лъка участваха талантливи деца от цялата България. Заради извънредната епидемична обстановка тази година регламентът за участие бе променен. Явиха се само индивидуални изпълнители в направленията „Народно пеене” и „Музикални инструменти”.
Пламена Манолова започва подготовка за Националния детски и младежки фолклорен фестивал „Орфей пее с морето”, който се провежда през септември в Приморско.

Валери КОВАЧЕВ

1 отговор

  1. Анонимен каза:

    Гордеем се със нея радост за цялото село и най много . На Асен Михаилов Без него няма как тези изивления да се ушиствяват .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.