Гладна стачка обявиха петима протестиращи в София

Петима участници в антиправителствения протест, които живеят в палатките на пл. „Независимост“, обявиха гладна стачка. Един от тях четвърти ден не яде и дори не пие вода.
Пред БГНЕС 58-годишният Владимир Генов разказа, че е протестирал пред Министерския съвет 7 дни през август и 29 дни през ноември 2019, но и двата пъти е бил излъган. Затова този път няма да отстъпи и ще извоюва оставката на правителството дори и с цената на живота си.
„Смятам, че това е един последен начин нещо да се промени. Мое решение е да не се храня и пия вода, но препоръчвам никой друг да не го прави. Това не е лесно. Усещам вече проблеми. Смятам, че съм силен българин и ще продължа напред, но няма да е лесно. Ще продължа до пълната оставка на онези горе. Компромис няма да има, няма да има спиране. При проблеми от моя страна няма да изявя желание да бъде предприета спасителна мярка спрямо мен. Няма да мръдна“, заяви Генов и подчерта, че за този му протест е информирал хора от високите етажи на властта и те няма да могат да се оправдаят, ако нещо се случи с него.
Попитан дали управляващите заслужават човешки жертви, той е категоричен, че те не заслужават не само саможертвата му, но и уважението на своя народ и избиратели.
„Крайно време е да осъзнаят, че мястото, което са заемали години наред, вече не е там. Не очаквам да се трогнат от саможертвата ми“, добави мъжът и призна, че все още не е информирал близките си за своето намерение.
От вчера гладува и 22-годишната Георгия Иванова, която също се е пренесла да живее на палатка между президентството и Министерския съвет.
„С мотивация изкарвам. Пия само вода. Присъствам на протестите вече 25 дни и се отчайвам все повече. Трябват драстични мерки. Вдъхнови ме човекът, който кара вече четири дни без храна и течности. Няма какво по-драстично да направя. Няма да ям докато не постигнем, това което искаме“, заяви тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.