Борисов остава премиер до редовните избори

С думите „Правителството остава, премиерът – също“ лидерът на партия НФСБ Валери Симеонов отговори на журналистически запитвания след днешния съвет на управляващата коалиция.

Официален коментар пред медиите след Коалиционния съвет никой от участниците не направи, но от казаното в телефонни разговори с председателя на НФСБ Валери Симеонов стана ясно, че правителството и след днешните обсъждания смята да изкара управленския си мандат до края и то с премиер Бойко Борисов.

Управляващите днес се събраха, след като вчера пред актива на ГЕРБ самият Борисов обяви, че е готов да напусне премиерския пост и правителството да продължи да работи без него.

„Единият вариант, той беше анализиран в последните няколко дни, примерно – оставка в края на месец септември с единствения аргумент, за да може Народното събрание в рамките на септември да приеме всички важни закони, които биха ни позволили да влезем в есента и в зимата много по-подготвени“.

От страна на ГЕРБ коментар за обсъжданията в Съвета днес все още липсва.

2 коментара

  1. Анонимен каза:

    Много си сигурен за това което казваш ама после да не би друго да приказваш. Знае се само, че пилците се броят на есен пък може и през зимата. Ще поживеем ще видим.

  2. Добри каза:

    Шкембето и Тоя с ехидната усмивка със зъби и нокти пазят статуквото защото им еза последно.А бат Бойко им върви по свирката ама той ще го отнесе най-много!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.