Емил Димитров: Някой плаща за случващото се по площадите, скоро ще се разбере кой

До Рилските езера по проект трябва да се изгради пътека. Качили са горе багер, за да им е по-лесно. Багерът е престоял около два часа на пътеката. По случая тече прокурорска проверка. Ще бъде изграден и информационен център с база на планински спасители.
Това каза в сутрешния блок на БНТ министърът на околната среда и водите Емил Димитров. По думите му никъде в България не се горят опасни отпадъци.
Той подчерта, че е притеснително състоянието на някои язовири по морето. „Ако догодина няма вода по Черноморието, кризата с коронавируса тази година ще е като детска игра за туризма. Язовир „Порой“ и язовир „Ахелой“ трябва светкавично да се ремонтират. За целта са нужни 50-60 млн. лева“, каза Димитров. Той коментира, че голям екологичен проблем са заровените в земята преди години пестициди. „Дал съм ангажимент към този премиер, към тази коалиция да помагам. Не ми е детска мечта да съм министър. Не е самоцел, да му е честито на следващия. Докато съм на поста, ще се грижа за всички – и за тези, които ме подкрепят, и за тези, които протестират. Ако следващите избори са след два месеца и на протестиращите не им харесва резултата, какво правим. Хората искат държавата да функционира.
Цялата сметка – това, което се случва по площадите, някой я плаща, някой, който стои отзад. Въпрос на време е да разберем кой“, каза още Емил Димитров.

1 отговор

  1. Анонимен каза:

    Вие когато стачкувахте през месец август 2013 г. кой ви плащаше сметките. Що не отговориш. До обяд 30 лв. за цял ден 50 лв. Отделно храна, вода, санитарни възли и медицинско обслужване. Хората не са забравили.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.