Уволнени са двама служители на НСО заради случая с дебаркирането край „Росенец“

Шестима служители на Националната служба за охрана са санкционирани дисциплинарно за пропуски при изпълнение на служебните им задължения на 7 юли в района на парка „Росенец“, съобщават от НСО по повод проверката на действията на държавните охранители в т.нар. лятна резиденция на Ахмед Доган при дебаркирането там на Христо Иванов от „Демократична България“.

С уволнение са наказани двама от служителите – за допуснати дисциплинарни нарушения, включително и поведение, което уронва престижа на НСО.

С „предупреждение за понижаване в звание“ са наказани двама служители на ръководни длъжности. На останалите двама наказанието е „мъмрене“- за нарушаване на изискванията на чл. 28 от Закона за НСО – че не са се легитимирали.

На 7-ми юли служители на НСО се опитаха да попречат със сила на съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов и негови съпартийци да стъпят на брега на плажа край лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган в района на парк „Росенец“ край Бургас, а един от гардовете хвърли на земята българското знаме. Охранителите не се легитимираха при инцидента, а по-късно стана ясно, че са служители на НСО. От службата разпоредиха вътрешна проверка, която приключи в едномесечен срок.

BNR

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.