Иво Прокопиев: За четвърти път ще съдя Бареков за лъжите му

„Никога не е имало бариери или възпрепятстване на достъпа от сушата към морето и от морето към сушата“, заяви пред БНР бизнесменът и издател Иво Прокопиев и заяви, че къщата му в местността Буджака, пред която днес Николай Бареков организира протест, е частен имот, който е построен по всички изисквания на закона и е бил проверяван многократно.

Той заяви, че за четвърти път ще съди Николай Бареков за лъжите, които говори за него и за семейството му. Бизнесменът отказа да отговори на твърденията на бившия депутат, че заедно с Ахмед Доган управляват България през последните 20 години, като заяви, че „тези лъжи не заслужават коментар“.

В предаването „12+4“ Иво Прокопиев коментира протестите в страната срещу управлението на Бойко Борисов:

Кабинетът „Борисов 1“ няма нищо общо с „Борисов 2“ и абсолютно нищо общо с кабинета „Борисов 3“ – нито като качество на хората в него, нито като политики, нито като идеологически посоки, в които ръководи държавата“.

Според него много хора са останали излъгани в очакванията си през последните 10 години, защото това са били години на „пазене на статуквото“.

„В началото заявката на ГЕРБ и изборът им беше манифестация, че българските избиратели и бизнесът отхвърлиха тези лоши практики, които тогава беше започнала да развива „тройната коалиция“, която се ръководеше от същите хора – водеща роля на БСП и силна роля на завладяване на държавата на ДПС“, обясни Иво Прокопиев.

По думите на бизнесмена това, което може да сложи край на модела на управление, е масово гласуване на хората:

„Избирателната активност трябва да е много висока и да се надяваме, че в следващия парламент ще има конституционно мнозинство, което ще бъде в състояние да демонтира този не съвсем прост монтаж на завладяване на държавата и на институциите, който беше направен през последните години„.

Иво Прокопиев посочи, че завладяването на държавата минава през начина, по който функционира прокуратурата:

„Имаме една прокуратура, която е неотчетна пред гражданите и през нея е възможно да бъдат държани в зависимост и всички останали институции“. Той определи това като проблем на проблемите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.